15/6/07

Μεγάλη ανάγκη για αίμα και αιμοπετάλια

Ένα κοριτσάκι από την Καστοριά, ηλικίας 3 ετών περίπου, βρίσκεται κατεπείγοντος από χθες (7/6/2007) στο Ιπποκράτειο - παιδιατρική κλινική και νοσηλεύεται από ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών βρίσκεται σε σχετικά αρχικό στάδιο και ελπίζουν ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να ξεπεραστεί.

Το κοριτσάκι ονομάζεται: Παναγιώτα ΜΠΑΤΣΕΛΑ


Έχει ομάδα αίματος Α (RH +) και έχει ανάγκη αιμοπεταλίων.

Απαιτείται η δημιουργία μιας ομάδας 10 έως 12 ατόμων εθελοντών αιμοπεταλιοδοτών, οι οποίοι θα μπορούν να υποστηρίξουν για διάστημα κάποιων μηνών την θεραπεία της μικρής Παναγιώτας, η οποία προϋποθέτει μετάγγιση αιμοπεταλίων κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Παρακαλώ πολύ εκ μέρους των γονιών της μικρής Παναγιώτας, όποιος διαθέτει ομάδα αίματος Α (+) και επιθυμεί να βοηθήσει να επικοινωνήσει το συντομότερο δυνατό

α) με την αιμοδοσία του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και να δηλώσει ότι επιθυμεί να προσφέρει αιμοπετάλια για την Παναγιώτα ΜΠΑΤΣΕΛΑ.

Το τηλέφωνο της αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου είναι : 2310. 846291 και είναι ενήμερο για την περίπτωση. Αρκεί να αναφέρετε για ποιον επιθυμείτε να προσφέρετε αιμοπετάλια.

Σ' αυτή την περίπτωση συνήθως απαιτείται να δώσετε δείγμα αίματος για να γίνουν οι σχετικές εξετάσεις και στη συνέχεια, εφόσον υπάρχει συμβατότητα με τον δέκτη (Παναγιώτα ΜΠΑΤΣΕΛΑ) καλείστε ή συνεννοείστε για την ημερομηνία και ώρα της αιμοπεταλιοαφαίρεσης. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναφέρετε το ονοματεπώνυμο του δέκτη.

β) Στην περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε με τους γονείς της μικρής Παναγιώτας, μπορείτε να καλέσετε στο κινητό: 6942.403412 (Θωμάς ΜΠΑΤΣΕΛΑΣ) για οποιαδήποτε συνεννόηση.

Παράκληση προς όλους τους αποδέκτες αυτού του μηνύματος: παρακαλώ προωθήστε το σε όσους περισσότερους γνωρίζετε.

___________________________________________________________________

Μεγάλη Ανάγκη για Αίμα Β αρνητικό ή Ο αρνητικό


Ο μικρός Σαρρής Θεόδωρος 9 ετών νοσηλεύεται στην Εντατική του Ωνάσειου με οξεία μυοκαρδίτιδα.

Χρειάζεται συνεχώς αίμα ομάδας Β αρνητικό (-) ή Ο αρνητικό(-).Η πληροφορία έχει επιβεβαιωθεί κατόπιν επικοινωνίας με την Αιμοδοσία
του Ωνασείου (τηλ. 2109493866-7).

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη λόγω σπανιότητας της ομάδας και λόγω συνεχούς μετάγγισης του παιδιού.

Όποιος είναι ομάδας Β(-) ή Ο(-) και μπορεί να δώσει αίμα μπορεί να απευθυνθεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας (τηλ. 210-4914216) ή σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο νοσοκομείο λέγοντας το όνομα του παιδιού.

Παρακαλείστε να προωθήσετε το μήνυμα αυτό σε όσους περισσότερους μπορείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: