5/6/07

Τί έγινε στην Παρατεταμένη Αιμοληψία;;

Την Παρασκευή 1η Ιουνίου (τέταρτη ημέρα της Φοιτητικής Εβδομάδας) κάναμε ακόμα μια αιμοληψία στα γραφεία μας. Όμως, η αιμοληψία αυτή είχε ειδικό χαρακτήρα...Λοιπόν, στην παρατεταμένη αιμοληψία της Φοιτητικής Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας (Φ.Ο.Ε.Α.), μας τίμησαν, και περισσότερο τίμησαν όσους χρειάζονται αίμα, αρκετοί φοιτητές που αιμοδότησαν ή προσπάθησαν να αιμοδοτήσουν.

Η παρατεταμένη μας αιμοληψία άρχισε στις 10.00 και τελείωσε στις 15.00. Χαρήκαμε όλοι για την μεγάλη προσέλευση! Τόσο τα παιδιά της Φ.Ο.Ε.Α., όσο και το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που ήταν παρόν και μας βοήθησε στη πραγματοποίηση της αιμοληψίας αυτής.

Όπως μάλλον γνωρίζεται οι ανάγκες σε αίμα είναι αυξημένες. Κατά την διάρκεια της αιμοληψίας μάλιστα, η γιατρός μας ενημέρωσε ότι είχε γίνει τροχαίο και ο τραυματίας που χρειαζόταν επειγόντως μετάγγιση αίματος, είχε ομάδα αίματος Ο αρνητικό. Μια σπάνια ομάδα αίματος, που συνήθως η διαθεσιμότητά της (όπως και σήμερα) είναι περιορισμένη. Μα αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό της ημέρας που χρειάστηκε αίμα, ούτε το μοναδικό περιστατικό του μήνα. Μάθαμε επίσης ότι ένας συμφοιτητής μας που πάσχει από Μεσογειακή Αναιμία και έχει και αυτός ομάδα αίματος Ο αρνητικό, ήδη έχει αρχίσει να αγωνιά αν θα μπορέσει να μεταγγιστεί το αίμα που χρειάζεται για να ζήσει.

Και είμαστε ακόμα στις αρχές του καλοκαιριού…

Το Καλοκαίρι είναι η χειρότερη περίοδος για όσους έχουν ανάγκη για μετάγγιση, αφού οι ανάγκες σε αίμα είναι αυξημένες και οι αιμοδότες είναι περιορισμένοι.

Τα λόγια είναι όμως περιττά. Απλά θα ευχηθούμε όπως έκαναν κάποιοι αιμοδότες μας σήμερα «Καλό μήνα με περισσότερο αίμα!» και «Καλό αιμοδοτικό Καλοκαίρι!», και ας ελπίσουμε με την συμβολή όλων να μπορέσει κάποτε να λυθεί το πρόβλημα επάρκειας αίματος που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα.

Δώστε Αίμα και Χαρίστε τη Ζωή!

Αρκούν μόνο 10 λεπτά από το χρόνο σας για να σώσετε μια ζωή!

Μην Μένεις Θεατής! Γίνε Εθελοντής!


Δεν υπάρχουν σχόλια: